Wykład o kuchni meksykańskiej organizowany jest przez poznańską Akademię 50+.

Kuchnia meksykańska to jedna z najbardziej rozpoznawalnych kuchni na świecie. W każdym dużym polskim mieście znaleźć można restaurację, w której serwowane są specjały z tego zakątka świata. „Potrawka meksykańska”, tortilla, duża porcja chilli, to nasz przepis na danie rodem z kraju Majów. A co tak naprawdę Meksykanie stawiają na swoich stołach? Czy przypadłaby im do gustu nasza „wariacja” na temat ich kuchni?

Gorąco zapraszamy na kulinarną wyprawę po smakach i aromatach Meksyku, pełną apetycznych zdjęć i filmów oraz opowieści ze szczyptą humoru i pikanterii.

Spotkanie poprowadzi pani Maria Lebioda.

Miejsce: Akademia 50+, sala numer 3, ul. św. Marcin 40 (VIII piętro), Poznań.

Czas: 28 lutego (czwartek), godzina 14.45-16.30.

Zapisy w sekretariacie Akademii 50+ do 27 lutego (tel. 61 22 30 448, e mail: info@akademia50plus.edu.pl).